Тајфата документарен филм

utrinski.mk
19 04 2015

Интерес за албумот пред промоцијата, а што ли ќе се случи по промоцијата

Работна Сабота
19 04 2015
Од гостувањето во "Работна сабота " на 24 Вести

vistina.mk

19.04.2015
"Тајфата" ќе го промовира својот прв албум

 

 

 

 

 

[

"ТАЈФАТА"
претставува група луѓе или дружина најчесто мајстори, ѕидари и сл. но може да бидат и разбојници или други слични банди"
- Речник на македонскиот јазик – III том

Е ова е музичка тајфа, дружина на музички мајстори, банда која заспива и се буди со музиката – велат членовите на "Тајфата".

]